dijous, 15 de setembre del 2011

Dimecres, 14 de setembre de 2011


Sortida matinal amb visites a llocs desconeguts pels últims incorporats a la Colla. Ara ja podem dir que el Teri és el substitut del Marcel·lí en això de fer de guia.
Itinerari: Coll d’Estenalles, Montcau, coll d’Eres, carena del Pagès amb esmorzar arran de camí, Pla de les Pinasses, balconet dels Òbits, els Òbits, font Flàvia, carena del Pagès, visita al mig de l’alzinar on hi ha una Mare de Déu de Montserrat emboscada, carena de nou, baixada pel torrent del Cellerot fins al coll d’Estenalles.
El contratemps d’avui ha estat una relliscada i una curta anada i vinguda, per culpa d’un trencall que s’havia amagat. Només hem arribat una mica tard, i para de comptar.
El Montcau

Cim del Montcau amb la Mola al fons


Cim del Montcau. Taula d'orientació i vèrtex




El cul del Montcau i a la dreta els Emprius



El Montcau és el cim més alt d’aquest massís, després de la Mola, té una altitud de 1053 m. i és ben pelat. Montcau equival a muntanya calba. Dalt del cim hi ha un vèrtex geodèsic i una taula d’orientació que hi va ser instal·lada pel Centre Excursionista de Terrassa el novembre de 1964. La seva posició fa que des de dalt es pugui contemplar una esplèndida panoràmica, d’una bona part de Catalunya, amb els Pirineus al fons. En sentit contrari, la Mola, a ponent Mura i la serra de l’Obac, a l’est Sant Llorenç Gallifa i Castellar. Avui els núvols ens han impedit molta part d’aquesta visió.
Havent esmorzat: Joan Ollé, Totxe, Teri, Cisco Coll, Norbert, Marquès i Tomàs.
El Marquès ens ha portat aquesta relíquia de fa 50 anys


El balconet del Òbits. Darrere, a sota, treu el cap el turó de les Nou Cabres
Costeruda canal del Òbits



Avui, una balma dels Òbits, era habitada.



 Els Òbits. Són un conjunt de balmes, fruit d’unes antigues surgències d’aigua, ara fossilitzades. Encara avui se‘n recull en una bassa. Havien estat habitades fins a mitjan segle XIX. Una de les cavitats, alta i estreta és coneguda com el “cau de la moneda”, i es diu que s’hi havia fabricat moneda falsa.






Capelleta dins l'alzinar de la Calzina












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada