dimecres, 8 d’agost del 2012

Dimecres, 8 d'agost de 2012


Rodal de Sabadell. Sector nord del terme de Sabadell.


Itinerari: barri de Can Deu, font del molí d’en Mornau, camí del Rieral, font de la Teula, torrent de Ribatallada,Font dels Capellans (esmorzar), Pantà de Ribatallada, Torrent Guinard o de Can Font, La Moreria, torrent de Gotelles, Sant Julià d’Altura, bosc de Can Deu, Sant Vicenç de Verders, Can Deu, barri de Can Deu.

Font del Molí d'en Mornau
Una caminadeta pels verals de l’antiga parròquia de Sant Julià d’Altura, per les propietats de Can Deu i Ribatallada.
El torrent de Ribatallada és el resultat de la unió dels torrents de Gotelles i del Guinard o torrent Gran de Can Font. Comença just a sota de la masia de Riba tallada. Avui ens hem passejat per tots tres.  

Molí d'en Mornau
Aquests dies passats s’han retirat una sèrie de construccions paràsites que hi havia enganxades al molí d’en Mornau. Un antic molí paperer construït el 1783 per Antoni Amat de Palou en terres de la masia de Can Deu, de la seva propietat. Durant anys va ser famós el paper de fumar que s’hi fabricava. Molta gent gran el coneix per Ca l’Estruch, una empresa d’acabats tèxtils, que hi va ser durant molts anys i en foren els últims propietaris o llogaters.


Font de la Teula

Font dels Capellans. Situada a mig camí de Sant Julià d’Altura i el mas de Ribatallada, en un lloc costerut. És propietat de la Companyia d’Aigües de Sabadell, com tota la finca de Ribatallada. Davant la font hi ha el frondós Sot dels Capellans, un torrent força curt però profund i feréstec que poc més avall conflueix amb el de Ribatallada.

Sant Vicenç de Verders o de Sarriera

Bassa, molí i masia de Can Deu

Masia de Can Deu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada