dimecres, 10 d’octubre del 2012

Dimecres, 10 d'octubre de 2012



Coves de Mura. Columna propera a l'entrada

Avui sí!  Hem fet una visita guiada a les Coves de Mura. Ha estat un encert. A més avui hi hem anat tots, els més caminadors i els altres.
Itinerari: Mura, font de l’Era, font de l’Espinenca, camí del Puig de la Balma, carena i collet de Reixac i Cova de Mura. Retorn pel camí de les Coves, , la Grangeta, riera de Nespres i Mura.
Les Coves de Mura tenen 680 m, dels quals n’hem fet uns 160. És la cinquena de major recorregut de tot el Parc, i n’és també la més espaiosa de totes. El recorregut l’hem pogut fer a peu dret. El nostre guia ens ha dit que va ser descoberta l’any 1.850, quan un pagès va observar com uns ocells entraven i sortien d’unes bardisses. Al darrera hi va trobar un petit forat que, un cop traspassat donava pas a una gran cavitat amb estalactites i estalagmites. L'any 1.919 ja s’hi va posar una porta per evitar que els desaprensius trenquessin aquestes formacions. Va ser explorada per primera vegada per tal d’estudiar-la pels espeleòlegs del Club Muntanyenc Barceloní el 4 de març de 1934. 
Formacions d'ragonita






Hi viu una espècie d’escarabat que, de moment, és a l’únic lloc del món que s’ha trobat. Hi hem vist mosquits i un rat penat. També hi ha diverses formacions d’aragonita. L’aragonita es una de las formes cristal·lines del carbonat de calci (CaCO3) i un dels tresors de la cova.
Entrada de les Coves de Mura. Observació de la columna.  Al fons a la dreta és veu la claror de l'exterior



Lluïnt casc d'espeleòleg

Coves de Mura. L'ou Ferrat

Part de la Colla dels Dimecres a l'interior de les Coves de Mura

Coves de Mura. El Camell

Coves de Mura. El Cocodril

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada