dimecres, 9 d’abril del 2014

Dimecres, 9 d'abril de 2014



Un bocí del riu  Llobregat.
Bonica passejada per paratges inèdits, fins avui, per la Colla dels Dimecres. Sortida de Viladordis (Manresa), camí de Sant Benet de Bages fins al mirador de la resclosa on hem esmorzat. Després hem fet el recorregut a la inversa fins a la Casa de les Tines, els Tres Salts o Ulls del Llobregat, una barraca amb tina adossada que no n’hem trobat el nom, propera als Salts i, més amunt, al costat dret del camí de Rocafort, les Tines de les Solanes.
La colla dels menys caminadors no ha volgut venir, això que els hem advertit que podien fer el mateix recorregut, més curt, planer i per un camí ample, planer i fàcil. Sentim molt que siguin tant del “morro fort”. I encoratgem tothom que vegi aquestes ratlles a fer l’itinerari, encara que sigui amb cotxe, que també es pot fer. Ah! i amb tres km més us podeu arribar a Sant Benet de Bages. Ànims !
Resclosa de la Mina, on s'inicia el rec
La Casa de les Tines. Talamanca

La colla d'avui a la Casa de les Tines. Talamanca

Interior de les tines al pati de la casa

No érem  a l'Oest Americà, però ...

Bon dia per als fotògrafs. Riera de Mura

Tines Les Solanes. Pont de Vilomara i Rocafort

Barraca i tina propera als Tres Salts del Llobregat

Interior de la barraca sense nom

Els Tres Salts de Llobregat des del camí de dalt. Es tracta d’una pressa natural de roca calcària deformada pel pas de l’aigua. D’aquesta roca en surten brolladors que baixen per un desnivell d’uns dos metres.
Detall del rocam dels Salts
Detall del rocam dels Salts

Els Tres Salts del Llobregat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada