dimecres, 18 de juny del 2014

Dimecres, 18 de juny de 2014



Avui caminadeta de compromís ja que ens esperava l’esmorzar anual que fem al pavelló del Gràcia.
Bassa i antic safareig de Ca n'Arús, i la font mig perduda.
Recorregut per les terres de Ca n’Arús, Can Vinyals i Can Caver de Sant Quirze del Vallès. La vegetació dels boscos d’aquestes masies ha arribat a envair molts dels antics camps de conreus, de fruiters i d’oliveres. Avui val la pena de passejar per aquests paratge ombrejats per les innombrables alzines i pins, i per alguns roures i lledoners monumentals i també alguns arbres de ribera i avellaners i prunyoners, al llit dels torrents. Hi ha llocs amb una vegetació d’allò més atapeïda i esponerosa. Tanmateix cal dir que també hi ha alguna barracota, convertida en habitatge, amb gossos cridaners que posen el contrapunt a la pau i tranquil·litat que es respira per aquests paratges.

Ca n’Arús. Sant Quirze del Vallès. Masia bellament restaurada i habitada. És força antiga. Es coneix la seva existència des d’abans de l’any 1500 i sempre ha tingut el mateix nom


Can Vinyals. Sant Quirze del Vallès. Sota el km 18 de la carretera de Rubí. Molt propera a Ca n’Arús. També fa 500 anys que ja hi havia una casa en aquest lloc. Avui és habitada encara per pagesos del país.

Font de Can Vinyals. Sant Quirze del Vallès. Durant una colla d’anys ha estat un dels llocs predilectes de la gent de la rodalia per a fer-hi costellades i berenades. Compte amb una bassa safareig, al peu, que a més de servir per a fer-hi la bugada els habitants de la casa, també servia per a regar els horts de sota. I encara més, ha estat un lloc atractiu pels amants de la fotografia. Avui les fonts fan nosa a tothom. És encerclada per una tanca de filferro, i s’ha aconseguit que perdés tots els seus parroquians.

Forns d'obra de Can Vinyasls

Camí de Can Vinyals a Can Camps

Can Viver de la Serra i torre dels Barnola

Barraques convertides en habitatge


Can Caver. Sant Quirze del Vallès. Només en queden unes escasses ruïnes. Es conserva ben viu, però, el nom, encara que també l’hem vist escrit, Cabé.

Can Caver Nou

Can Caver Nou. Bon lloc per a la canalla

Després d’un copiós esmorzar de fi de temporada al pavelló del Gràcia no podia faltar la fotografia de rigor, amb cuiners i cambreres inclosos. Ep! cal deixar ben clar, que a caminar només érem 10

Del pavelló del Gràcia hem volgut reproduir aquesta fotografia de l’ascens a la divisió d’honor de la temporada 1969-1970.
D’esquerra dreta, a dalt, Josep Olalla, Andreu Rovira, Joan Batalla, Valentí Tarrés, Francesc Izard, Jaume Torruella i Josep Buxó. A baix, Cisco Coll, Tomàs Fernàndez, Miquel Aguilar, Martí Sala, Rogeli Valls i Fèlix Pardo.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada