dimecres, 29 d’octubre del 2014

Dimecres, 29 d'octubre de 2014

Els nostres passos s’han dirigit avui cap a Rocafort. Hem seguit una part de l’itinerari 16 de 22 camins de Sant Llorenç del Munt i de l’Obac, d’Edmond Grau i Frederic Vancells, i mapes d’Antoni Sebastià, editat pel Cau ple de lletres de Terrassa, l’any 2000.
En temps de la resistència antifranquista dels maquis, a Casasaies comparegueren tres guàrdies civils per fer una inspecció ja que els arribaren rumors que en Massana, un famós maqui voltava amb la seva gent per aquells encontorns amb la intenció de sabotejar línies elèctriques.
Dins la casa, amagats hi havia la quadrilla que, un cop descoberts mataren un dels guardies civils. Davant les probables represàlies en Massana i els seus decidiren acompanyar a la família de pagesos fins a la frontera. Evidentment, la casa quedà abandonada i fou saquejada. Una cosa semblant passà a la veïna masia del Flaquer.
Aquesta casa, com totes les d’aquest sector fins al Pont de Vilomara, tenen totes diversos cups o tines per a la producció de vi. Vegeu altres sortides que hem fet a el Flaquer, Pont de Vilomara, la Casa de les Tines, etc.

Casassaies. Rocafort

Casassaies. Rocafort

Font de Casassaies. Rocafort

El Flaquer. Pont de Vilomara Rocafort

Mas de les Grauetes. Al fons a la dreta, el poble de Rocafort

Mas de les Grauetes. Rocafort

Rocafort

Rocafort. Un dels casals de la plaça

Rocafort. Església de Santa Maria

Rocafort. Casal del darrere l'església

La pedra de les creus. Rocafort. En té una quarantena de gravades. Enigmàtica pedra que ha donat lloc a moltes llegendes. 

La Colla d'avui, després d'esmorzar, a tocar de Casassaies. Rocafort.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada