dimecres, 11 de febrer del 2015

Dimecres, 11 de febrer de 2015



Font de Can Barba. Valldoreix
Avui un lloc proper, a cavall de les comarques del Vallès i del Baix Llobregat. Des de Valldoreix hem anat fins a la font de  Can Barba, al marge d’una esplanada ombrejada per un monumental plàtan. El canó de l’aigua és a l’interior d’un recinte fet amb maons. Després hem passat per la masia de Can Barba. Ni tan sols l’hem fotografiada perquè no té cap tret rellevant. No és estrany. Durant la guerra última hi va haver un polvorí i amb la retirada va ser volat. Els propietaris d’aquesta masia tingueren alguna cosa a veure amb Can Barba de la Pedrablanca, el mas situat a tocar de la Mancomunitat Sabadell Terrassa.
Font de Can Barba. Valldoreix
Després ens hem enfilat al Puig Madrona, un cim de 341 m d’altitud, al cim de la qual hi ha un vèrtex geodèsic i una torre de vigilància forestal que fa que es vegi des d’un bon cercle a la rodona. A sota hi ha l’església de  Santa Eulàlia de Madrona (avui la Salut del Papiol) una església romànica amb parts del segle X i altres del l’XI, molt ben conservada pels papiolencs.


Font de Can Barba de Valldoreix i l'extraordinari plataner que li dóna ombra

Cim del Puig Madrona. Sant Cugat i el Papiol.

Montserrat des del Puig Madrona

La Mola de Sant Llorenç, des del Puig Madrona, entre el Papiol i Sant Cugat

Santa Eulàlia de Madrona, avui la Salut del Papiol

Santa Eulàlia de Madrona. El Papiol

La Colla dels Dimecres d'avui. Foto que ens ha fet molt amablement la Teresa Filba de Vilamajor amb la qual hem coincidit a Santa Eulàlia de Madrona, avui la Salut del Papiol. Moltes gràcies, Teresa.


Can Montmany. Valldoreix

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada