dimecres, 4 de març del 2015

Dimecres, 4 de març de 2015


Passarel.la del camí de Polinya. Riu Ripoll. Sabadell

Avui mentre la major part de la Colla han anat a Sant Llorenç a esmorzar, (primer dimecres de mes), tal com es va institucionalitzar l’any passat, els caminaires, amb voluntat de rebaixar panxa i no pas d’augmentar-la,  ens hem passejat pel rodal. Un lloc proper, ja que la previsió era de pluja a partir de les 12. Efectivament l’aigua ha estat puntual, però amb poca quantitat. La justa perquè traguéssim paraigües i capelines i un cop preparats s’ha acabat.
Hem seguit el camí vell de Polinyà, des del pont de ferro del Ripoll fins a l’església romànica de Sant Vicenç de Polinyà. Després, per Can Rovira ens hem enfilat de nou a la carena que divideix els termes de Sabadell i Polinyà, hem seguit fins a Can Lletget, Can Poble i des del polígon industrial de Can Roqueta hem retornat al punt de partida, l’antiga fàbrica dels Nois Buxons, a tocar del Riu Ripoll, a sota mateix de l’església de Sant Salvador de Sabadell.


Granja Morera. Polinyà

Camps de conreu, a les envistes del cementiri de Polinyà

Esplanada de la Font de la Mare de Déu. Polinyà

Font de la Mare de Déu. Polinyà

Escales de la Font de la Mare de Déu de Polinyà

La Colla d'avui, havent esmorzat al peu de l'església romànica de Sant Salvador de Polinyà

Interior de l'església romànica de Sant Vicenç de Polinyà, redecorada amb una còpia de les pintures originals dipositades al Museu Nacional d'Art de Catalunya 

Can Lletget avui

Can Lletget ahir

Fita 14 de Sabadell amb Polinyà

Terres de Can Pobla o Cal Cinto

Panoràmica del Sabadell agrícola, situat enllà l'aigua. (Expressió utilitzada a Sabadell per denominar qualsevol territori de l'altra banda del riu Ripoll, des de Sabadell estant.

1 comentari:

  1. Permeteu-me una correcció: l'església de Polinyà és sota l'advocació de Sant Salvador i no de Sant Vicent. Gràcies i gaudiu d'aquestes caminades. M'agrada molt el vostre blog i la vostra activitat

    ResponElimina