dimecres, 27 de gener del 2016

Dimecres, 27 de gener de 2016



Canvi total de rumb. Avui cap al sud. Cerdanyola. Ruta de Can Catà i Sant Iscle i Santa Maria de les Feixes. Així com la riera Major o de Sant Cugat, el torrent de Canaletes o de Sant Iscle, Can Canaletes i l’aqüeducte del Vallès. Dia esplèndid.  Continua sense ploure des de... qui-sap-lo!!!

Camí de Can Catà

Can Catà, Cerdanyola del Vallès

Can Catà, Cerdanyola del Vallès. Masia senyorial del segle XVIII, molt reformada l'any 1910. Té uns jardins esplèndids. A un centenar de metres de la masia ho ha l'ermita romànica de Sant Iscle de les Feixes, del segle XII. Sembla que només és possible de visitar-la un diumenge al mes. La resta dels dies és tancada i impossible de fotografiar perquè pràcticament des del camí no es veu.


Font Nova de Can Catà. Cerdanyola. Es diu d'aquesta font que té pretensions arquitectòniques i que té una petita escalinata per escoltar concerts. I que no fa encara setanta anys que s'hi feien solemnes berenades. Al bosc que l'acull hi ha ferms exemplars de pi i també alzines, roures, cedres i xiprers.
Font Nova de Can Catà. Cerdanyola



Font Nova de Can Catà. Actualment, eixuta.
Font Nova de Can Catà

Rebost de la Font Nova de Can Catà

La Colla completa, d'avui a la Font Nova de Can Catà de Cerdanyola

Font Vella de Can Catà. Cerdanyola

Font Vella de Can Catà. Cerdanyola

Santa Maria de les Feixes. Cerdanyola

 
Aqüeducte del Vallès. Obra del segle XVII.
Portava aigua del Ripoll a Barcelona.


Santa Maria de les Feixes. Cerdanyola. Ermita que existia ja al segle XIV però amb l'edifici actual barroc. Ha estat restaurada fa poc i sembla que forma part del Museu de Cerdanyola, a través del qual es pot visitar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada