dimecres, 3 d’agost del 2016

Dimecres, 3 d'agost de 2016



Un altre dia de calor sense haver previst un itinerari adient per a l’ombra. És clar que avui havíem de tornar a ser a les 10 tocades a Sant Llorenç Savall per continuar amb les celebracions d’aniversaris d’altres membres de la Colla.
Tres punts a destacar de l’itinerari: La Muntada, casa de la vall d’Horta, l’impressionant roc o pedra on s’assentava el castell de Pera i que li donà el nom i la masia de Comabella, ja a tocar de la població de Sant Llorenç.
La Muntada és un mas antic, documentat des de l'any 1162, llavors propietat del senyor del castell de Pere (s. XI-XII). Fill d’aquesta casa fou  Joan Muntada de sobrenom el Minyó de Sant Llorenç Savall, un famós bandoler de la colla d'en Perot Rocaguinarda. La Diputació hi té una escola de natura, i masovers sabadellencs que hi viuen tot l’any.
De Comabella sabem que ja existia una masia al mateix lloc, l’any 1326 i que a partir de 1965 les seves terres es transformaren en la urbanització actual.

La gran pedra del castell de Pera, amb català modern, Pedra

Mas de Comabella. Sant Llorenç Savall

Mas de Comabella. Sant Llorenç Savall

Mas de Comabella. Sant Llorenç Savall

Mas de Comabella. Sant Llorenç Savall

Els tres homenatjats: Norbert 66, Frutos, 67, Belmonte, 73

La Colla d'avui a Sant Llorenç, on hi falta el Frutos que ja havia marxat a peu a Sabadell i el fotògraf que era, avui, darrere la càmera

Mas de la Muntada. Sant Llorenç Savall

Mas de la Muntada. Sant Llorenç Savall

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada