dimecres, 4 de gener del 2017

Dimecres, 4 de gener de 2017



La primera sortida d’aquest 2017 l’hem fet a Sant Llorenç del Munt, sector de Rocamur i del Daví. Hem visitat les ruïnes del Borrell, que cap dels que hi hem anat les coneixíem. Quan ens hem posat a caminar el dia era molt encaparrat però s’ha anat aclarint, a mesura que passava el temps fins que ha lluït un bon sol. Entretant la resta del grup han esmorzat, esperem que plàcidament, a Sant Llorenç Savall.

Pedra d'Àliga. Sant Llorenç Savall

Norbert Vila a pedra d'Àliga. Sant Llorenç Savall

Rocamur. Sant Llorenç Savall

Rocamur. Sant Llorenç Savall

Rocamur o la Màquina de Tren. Sant Llorenç Savall

Xemenèia de la Màquina de Tren

La mini Colla de caminaires d'avui a coll Gavatx, havent esmorzat. Al fons, la Morella. Fem cara de fred, oi?

Ruïnes de Can Borrell

Ruïnes de Can Borrell


 Aquesta masia de Can Borrell va ser abandonada en el segle XIX. Sembla que els Borrell no tenien massa amics per Sant Llorenç. Del blog Trail Sant Llorenç del Munt copio: 
"Una de les llegendes atribueix la decadència del mas a una maledicció per la participació de la família,  conjuntament amb els Carner i els Burc, a l'assassinat el 1350 de l'abat del monestir de Sant Cugat. Aquell crim va ser real, però no hi ha cap document que acrediti la participació dels Borrell.
La segona de les llegendes també atribueix la crisis dels Borrell a una maledicció, però en aquest del diable. En un any extraordinàriament bo de molta collita, el propietari de la finca hauria tancat un pacte amb el dimoni: li cediria tres jornalers que treballarien de valent en tot però, acabada la feina,  es cobraria l'ànima del pagès. Per evitar això últim, a la dona del Borrell se li hauria acudit una enganyifa. Quan ja no quedava res per collir al camp, van ordenar als tres enviats del diable feines impossibles per tal que mai les podessin acabar. Però quan el dimoni ho va descobrir s'hauria enfadat i hauria calat foc al mas, matant als seus ocupants".

Majòlica del Mas Daví

El Daví. Sant Llorenç Savall

El Daví. Sant Llorenç Savall

El Daví. Sant Llorenç Savall



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada