dijous, 27 d’octubre del 2011

Dimecres, 26 d'octubre de 2011

Nova sortida amb 14 de Colla. Aquest cop una colla de 6 ha sortit del coll d’Estenalles i una de 8 de l’Alzina del Salari, amb esmorzar conjunt a la Coma d’en Vila.
L’itinerari dels més caminadors ha estat: Alzina del Salari, Font dels Traginers, avenc del Llest, coll de Boix, Coma d’en Vila, camí de Mura fins passat el pla de Serrallonga. En arribar al turó dels Ducs o Racaprenys ens hem decantat cap a ponent, puig Bo i puig Andreu. Retorn gairebé pel mateix itinerari.
Dia esplèndid, amb bona visibilitat i recorregut d’unes 4 hores.

Norbert Vila a l'avenc del Llest


La Colla caminadora. Coma d'en Vila.
Coma d'en Vila. Tota la Colla, havent esmorzat:  Marquès, Sala, Totxe, Mingo, Lluís, Ubach, Coll, Andreu, Tomàs, Norbert, Marcel.lí, Moix, Molón, Vicenç.
El puig Andreu
Pujant al puig Andreu
balma obrada del puig Andreu
Balma del puig Andreu. Interior.



La balma de Puig Andreu havia estat edificada. Encara avui es pot resseguir tota la paret que tancava l’edifici, el qual tenia dues entrades, proba-blement una pels animals i una altra pel habitants. Això vol dir que tenia dues estances ben delimitades.

Les finestres, obertes de fora i estretes de dins, a manera d’espitlleres, han estat les causants que es digués que era una construcció fortificada. Aquesta balma és propietat de la casa del Puig de la Balma que la varen utilitzar, per última vegada, per guardar-hi el ramat.

Els estudiosos coincideixen en dir que aquesta balma pot tenir, ben bé, 1000 anys d’història.












Finestra en forma d’espitllera, capaç per tenir un bon angle de visió, conservant l’obertura ben estreta per evitar el fred i la calor, i qui sap si per poder-se defensar millor, en cas de necessitat.
Edificació sota la balma de Puig Andreu

Panoràmica des del cim del puig Andreu. El turó de l'esquerra és el del Mal Pas. Al fons, Montserrat. A la foto, Vicenç, Molón i Norbert. El Tomàs s'ho mirava i el Lluís feia la foto.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada