dijous, 3 de novembre del 2011

Dimecres, 2 de novembre de 2011




Itinerari de circumstàncies a causa de la pluja.
Font de l’Aixeta de Sant Llorenç Savall, masia de la Bosqueta, Esmorzar a Cal Ramon de Sant Llorenç i retorn per dins del poble.
A l’interior de Cal Ramon hem aprofitat per retratar unes fotos antigues del poble, que ens han semblat interessants històricament.
L’anècdota: una llagosta  d’uns 9 cm. que hem pogut fotografiar a dos centímetres de distància.
Espai de la Font de l'Aixeta. La font, en sí, que tenim darere del fotògraf, és eixuta i poc endreçada.
La Bosqueta. Masia de Sant Llorenç Savall habitada i en perfecte estat de conservació gràcies als seus propietaris que, amb la participació dels masovers vetllen perquè tota la finca estigui sempre en ordre. Les seves terres arriben fins al Sot de Sant Jaume i inclou l’ermiteta romànica de Sant Jaume de Vallverd. Per aquesta masia hi passa l’itinerari núm. 9 dels Itineraris pel rodal de Sabadell editats per la UES, amb el títol de Camins i ramats: Sant Nicolau, Castellar Sant Llorenç Savall.

La Bosqueta. Rellotge de sol.
La colla d'avui a l'interior de Cal Ramon, resguardats de la pluja i aprofitant l'estona. El fotògraf ha aprofitat per fer còpies d'algunes de les fotos que decoren la sala.
Sant Llorenç Savall a la primeria del segle XX

Sant Llorenç Savall. El transport de viatgers a la primeria del segle XX. Darrera la Fonda que actualment és de Cal Ramon.
SANT LLORENÇ SAVALL. Grup de canalla que mira atentament la càmera. Darrera, l'església i fonda de Cal Ramon. Data aproximada de la fotografia: inicis  del segle XX

SANT LLORENÇ SAVALL. Rèplica de la foto anterior, avui.

Llagosta


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada