dimecres, 19 de setembre del 2012

Dimecres, 19 de setembre de 2012


Sortida cap a un sector poc habitual, Collserola. Dia rúfol en el qual ens ha caigut un bon xàfec que ens ha obligat a escurçar l’itinerari. Ha quedat així: Sant Medir, Font Groga i bona arreplegada d’aigua de tornada cap a Sant Medir.


Val a dir que la pluja ha respectat l’hora d’esmorzar a la font Groga, cosa que és molt d'agrair.

NOTA: Marañón. Et trobem a faltar. A tu i als teus "ossos de sant" que sempre portes per esmorzar. Quan s'acabarà la teva aventura europea infantil? Dimecres, si no plou, farem la travessa Estenalles Mura amb visita guiada a les Coves de Mura. Jo no m'ho perdia, ni que hagués de venir en avió. Tu mateix!


Ep!  Ja tenim la contesta enviada dijous 20.09.2012, a les 23h 06':

Hola Lluis, ja he vist el blog i per al·lusions contesto al teu comentari.
Ara estic a Brussel·les de nou i si no hi ha novetat hi estaré fins a principis de novembre, per la qual cosa el novembre i desembre espero poder venir a totes les sortides de la colla.
Es una llàstima que no pugui ser a la travessa Mura Estenalles que fareu el proper dimecres. Segur que serà una excursió molt interessant i la visita a les coves com a afegitó un complement perfecte.
Quan torni, a part dels "ossos de sant", portaré també xocolata belga com a acompanyament. 
Dona records el proper dimecres a tota la colla. Jo també trobo a faltar la vostra companyonia.
 Joan Manuel Marañón


Font Groga. Collserola
Font Groga. Paratge extraordinari, declarat selvàtic, reserva d’interès natural, on destaquen alzines roures i les restes d’algun pi tots de mides gegantines. Es diu que el nom de font Groga prové de les aigües ferruginoses de la font que deixen un pòsit de color groguenc i rovellat.

La Colla del Dimecres d'avui (16) a la Font Groga. Collserola



Font i ermita de Sant Medir. Sant Gugat

Ermita i Casal de Sant Medir. Sant Cugat

Sant Medir. Sant Cugat

Ermita de Sant Medir. Segueix lluint la R que hi varem
escriure ja fa un parell d'anys























Sant Medir. Ermita de la qual hi ha documents de l’any 962. És per tant d’origen romànic, però força desfigurada per les reconstruccions que ha sofert. L’última va ser obra d’un grup de voluntaris de Sant Cugat que la trobaren en un estat pràcticament ruïnós. Sant Medir és un lloc molt popular on se celebra un gran aplec el dia 3 de març de cada any, en el qual a més dels santcugatencs hi acudeixen una bona colla de gent de Gràcia de Barcelona. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada