dimecres, 27 de desembre del 2017

Dimecres, 27 de desembre de 2017



Dia de vent molt fort i glaçat que hem trampejat com hem pogut. Amb tot, però, tant els Òbits com l’avenc del Daví eren al lloc de sempre, cosa que hem d’agrair perquè sinó hauria estat un desastre. Com es pot apreciar a les últimes fotos, les que ha enviat el Tomàs, això del vent no era cap broma.

Sobre l’avenc del Daví copiem el text d’un article sense signar,  publicat al butlletí del Centre Excursionista Sabadell del gener de 1958. “És conegut de tots els espeleòlegs, la gran quantitat de ratpenats que habiten a l’avenc del Daví. No fa molts anys, en una exploració que s’hi va fer (...) per capturar-ne, a instàncies de l’Institut de Biologia de la Universitat de Barcelona, arribaren a trobar al sostre de la sala final de l’avenc, que té uns 35 m quadrats, totalment cobert de ratpenats... Però imagineu quina seria la seva sorpresa quan s’adonaren que a sota d’aquesta primera capa n’hi havia dues més; és a dir, que(...) la primera capa era sospesa del sostre però les altres dues ho feien de les espatlles dels primers i dels segons, respectivament”
Després parla dels diferents noms que tenen (ratapinyada, ratpenat i muricec)  i continua “Aquell mateix dia s’hi va capturar un exemplar (...) anellat, amb la inscripció MUSEUM PARÍS ZF 4337. Immediatament es va cursar un telegrama a París (...) i vàrem saber que es tractava d’un ratpenat (...) que havien deixat anar el març de 1957 a la Grotte de la Bézelle comuna de Sant Vicent d’Arques (Herault, en occità Erau, Llenguadoc).

Els Òbits. Sant Llorenç Savall











Els Òbits. Sant Llorenç Savall

La Colla d'avui, mig morts de fred, havent esmorzat al Òbits

Boca de l'avenc del Daví. Sant Llorenç Savall







Avenc del Daví. Sant Llorenç Savall

Alzina curiosa pel lloc on ha crescut, situada entre mig del camí que va de les casetes del Bufi a la carena del Pagès

Panoràmica amb Rocamur al davant, Sant Llorenç Savall i els cingles de Gallifa


 *     *     *


Un altre grup de la Colla dels Dimecres, que no tenien ganes de caminar tant, ha recorregut els entorns de Torrebonica i de Can Bonvilar. La foto ens mostra l'antic Hospital de Torrebonica, amb la llum de les primeres clarors del dia. Foto Tomàs Fernàndez.





















Dos arbres caiguts aquest matí com a conseqüència de la ventada. Ens han dit que el primer no l'han vist a caure però que han sentit l'espetec que ha fet en trencar-se. Fotos Tomàs Fernàndez.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada