dimecres, 28 de novembre del 2012

Dimecres, 28 de novembre de 2012



La previsió de temps plujós, feta ahir, i la realitat d’avui, sense una gota de pluja, ha fet que avui la colla s’hagi dividit en dos grups. Mentre els uns esmorzaven entaulats, els altres hem caminat 3 hores i mitja.

Itinerari: Les Arenes, carena de l’Illa, avenc de la Carbonera, coll Llarg, empedrat de sota la Castellassa, on hem esmorzat a recer del vent. Retorn fins al coll Llarg, torrent de Matalonga, ermita de les Arenes.

Dia emboirat, amb temperatura agradable i bona visibilitat. El Montseny, amb una bona nevada.
 
Tots hem coincidit a desitjar al Miquel Belmonte una ràpida soldadura del colze trencat el dimecres passat, per tornar a gaudir de la seva companyia.


L'itinerari d'avui sobre un plànol de la Guia interactiva del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i de l'Obac de Ramon Suades i Jordi Senyal

Avenc de la Carbonera. El lloc que ocupa era, fins a la dècada dels 1960, una clariana del bosc on es feia carbó. El març de 1966 un boscater de Sant Llorenç Savall, mentre feia llenya, s'adonà que s'havia obert un forat (en principi molt més petit). Ho va comunicar al Centre Excursionista de Terrassa. Els seus espeleòlegs hi varen fer la primera exploració el 10 de març de 1966.

Avenc de la Carbonera

La Castellassa de Can torres amb totel peu que la sosté


Castellassa de Can Torres des del coll Llarg

El Rovelló que ha trobat el Llogari

Ermita de les Arenes

Ermita romànica de les Arenes


La colla dels caminaires d'avui, a l'ermita de les arenes, i el fotògraf de sempre rere la càmera




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada