dimecres, 28 d’agost del 2013

Dimecres, 28 d'agost de 2013



Com que ha plogut força a la nit hem previst que les branques del bosc ens podien deixar xops. Tampoc les teníem totes que no tornés a ploure. Per això hem triat un itinerari pel Rodal de Sabadell, concretament el camí del riu Ripoll, des de Sant Oleguer fins al pont de Castellar. Una dotzena de quilòmetres mal comptats, entre l’anada i la tornada.
La llera del riu té una vegetació d’allò més esponerosa. Les pluges d’aquest estiu s’han fet notar de valent. També hem observat que la famosa “làmina d’aigua” de Can Puiggener, gairebé es pot dir que ha desaparegut a causa de les avingudes de grava i sorra del riu. Avui l’espai de la làmina és gairebé tot ocupat per la vegetació.
Pas de Sant Oleguer
Itinerari: Pou de Glaç de Sant Oleguer, Bassa i pas de Sant Oleguer, Horta de Can Roqueta, Cal Grau, horta Romau, passarel·la de Torre Romeu, horta Vella, pont de la Salut, molí d’en Torrella, horta d’Arraona, molí de l’Amat, horta del Prat Vell i pont de vianants de Can Garriga. El retorn l’hem fet per Sant Vicenç de Jonqueres, molí de l’Amat, font dels Gitanos, horta de Can Puiggener, molí d’en Fontanet, font de la Mina, molí de les Tres Creus, i de nou al Pou de Glaç de Sant Oleguer.

Riu Ripoll. Horta de Can Roqueta, a la dreta

Àrea de lleure del molí de l'Amat. Monument en recordança als aiguats de 1962

Record a les víctimes dels aiguats. Detall
El lloc que ocupava la làmina d'aigua artificial, ha estat envaïda de nou per la vegetació

Àrea de lleure de la Font dels Gitanos i camí arran de sèquia

La Colla d'avui al Pou de Glaç de Sant Oleguer

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada